Рецепти за захранка

Как да си приготвите захранка за риболов

 Всеки рибар би искал универсална рецепта за приготвяне на захранка, с която да се пробва за улов на риба, независимо, какво ще предложи водоема. Съвсем универсална няма за всички видове риби, но може да сведем въпросната тема до няколко, които ще са идеални във всички случаи.

Ето тях самите:

Вземате се хляб, който се изсушава и се натрошава на ситно с машинка. Количеството му трябва да отнема, колкото половината захранката. Добавят се 20% натрошени бисквити и също толкова царевично брашно с 10% сол или захар, в зависимост от това дали е студено или топло времето. Цялата смес се разбърква добре и се омесва вода от самия водоем. Добавят се аромати от ванилия, горчив бадем, анасон, копър. Пропорциите трябва да са в умерени дози. За тестото се избира шафран в жълто. Топчетата, които се оформят са с големина за голф и се разхвърлят на мястото за риболов.

Захранка за различните видове води:

В бавно течащи води са най-удачни готовите захранки. Те си имат упътвания за пропорциите. Към тях може да се прибавят накълцани червеи за още по-добър вкус.

За бързотечащи води равни пропорции от по килограм готови продукти с пшенично брашно и царевично брашно се забъркват и овкусяват с червеи и мед. Цялата захранка се приготвя на самия водоем, за да не губи вкусовите качества.

Смес от брашно за паниране, смляно конопено семе, царевично брашно и царевични зърна, забъркани с вода от самия водоем, в който ще се ползват и достигане на гъстота, до оформяне на стегнати топки, удобни за замятане е идеално решение за захранка на бабушка.